Drivrutiner har länge varit spöket i datorn som kontinuerligt hemsöker oss och förstör för oss när vi ska skriva ut viktiga papper eller när våra högtalare inte längre vi samarbeta. Och det kan vara komplicerat att manuellt gå ut på nätet och försöka hitta de rätta drivrutinerna, eller använda andra system för att ladda ned och installera dem. Men det finns program där ute som är till för att underlätta denna process. Och en av de bättre som jag hittat och använder är Driver Booster.

Driver Booster är ett simpelt och gratis program, som definitivt underlättar med nedladdningen och installationen av de så välbehövliga drivrutinerna. Du behöver bara ladda ned och installera det, dock så tänk på att klicka bort de delar av det som du inte vill ha under installationen, då det tyvärr försöker pressa på dig program som inte är nödvändiga.

Programmet delar upp dina drivrutiner i ”Outdated” och ”UpToDate”, där outdated innebär att de behöver uppdatering, och uptodate innebär ju då uppenbarligen att de inte kräver uppdatering. Om du nu har några drivrutiner som kräver uppdatering, så väljer du helt enkelt de som är outdated, och klickar sedan på ”Update Now”, så uppdateras de. Rätt så simpelt. Driver Booster har även några andra smarta egenskaper, som att du kan schemalägga den att kolla efter och informera dig om drivrutiner som kräver uppdatering. Samt att den skapar en automatisk återställningspunkt åt dig innan den uppdaterar, vilket gör att du kan välja att gå tillbaka i fall att den nya uppdateringen på något sätt skulle vara ett problem för dig. Programmet kan även ställas in så att den automatiskt startar om din dator efter att uppdateringarna är klara, i fall någon av drivrutinerna skulle kräva en omstartning eller så.

Så överlag är Driver Booster väldigt lätthanterligt, och grymt underlättande för hela den process som är att uppdatera drivrutiner. Och den kontinuerliga översikten över när drivrutiner kräver uppdatering gör att du inte längre hamnar i en situation där du verkligen behöver använda din skrivare, men istället behöver febrilt söka runt efter en uppdatering. Om du är intresserad så kan du ladda ned Driver Booster här: http://www.iobit.com/en/driver-booster.php.