Nu för tiden är alla människor på språng och måste ha tillgång till allt var de än befinner sig. Detta har då gjort att vi använder oss mer och mer av mobila enheter såsom telefoner och surfplattor. Också när du sitter vid en dator kommer det att vara viktigt att du aldrig förlorar något av ditt arbete. Här kan datorn helt plötsligt haverera, och vad händer då med alla dina filer du har jobbat med. Det finns dock ett sätt att lösa allt så att du alltid kan nå dina filer och samtidigt skydda dem så att de inte går förlorade. Detta kallas för Dropbox och är en mjukvara som finns både till Windows, Mac samt iPhone och Androidmobiler.

Detta kan du göra med Dropbox

Om det är så att du bara är den som behöver skydda dina filer, och alltid jobbar på samma plats så räcker det med om du skapar ett Dropbox konto online. Här kan du då sedan enkelt vara den som laddar upp dina filer i molnet, så att de alltid finns där om du skulle förlora dem i datorn. Se bara till att du varje dag uppdaterar de filer du har jobbat med. Om du är den som vill kunna jobba med och komma åt dina filer var du än är. Jag då laddar du ned Dropbox applikation till din mobil eller surfplatta. Om det är så att du sätter dig vid en annan dator kommer ju även alltid inloggning i webbläsaren att ge dig åtkomst till dina filer.

Så fungerar Dropbox

Om du nu är den som tycker att detta är ett bra alternativ, för att vara säker på tillgång och att dina filer alltid finns kvar. Ja, då kommer detta att vara helt gratis och det enda du behöver göra är att skapa ett användarkonto. Du får då åtkomst till alla de olika applikationerna som finns till både mobiler och datorer. Som start får du 2 GB utrymme helt gratis, men kan lätta utföra olika saker som att dela på sociala media samt ladda hem mobilapplikationen för att få mera gratis utrymme i din Dropbox. Naturligtvis kommer Dropbox även att kunna användas för att dela filer i grupp. I det fallet kan du dela ut åtkomst till andra. När du vill ha bästa funktionen rörande det, kommer det bästa valet att vara den betalda professionella versionen av Dropbox.