Tjena. Roffe heter jag, och är en levnadsglad ”gubbe” vars öde förändrades fullständigt när jag kom i kontakt med nätet på 90-talet. Jag blev förälskad. Jag slängde väder för vind, lämnade läkarlinjen (som ändå var tråkig, och resultatet av en påtryckning från päronen) och bestämde mig för att, ja, ”nu fasen ska jag bli dataexpert”.

Idag jobbar jag äntligen med datorn, och måste därför vara rätt så uppdaterad till de verktyg som finns tillgängliga för mig, så att jag kan underlätta eller förbättra min vardag. Denna sidas syfte är att delge mig av de diverse program och applikationer som jag kommer över, så att alla som hittar hit till detta hörnet av internet också kan få en bättre upplevelse med sina datorer. Trots att jag varit aktiv inom IT-världen ett bra tag vid det här laget så förundras jag fortfarande över hur många alternativ det finns där ute.

Varesig det är tips på program du kan använda för att återställa förlorad data, eller tips på häftiga applikationer som reglerar ljuset från din skärm, så vill jag här dela med mig av de olika verktyg som jag drar nytta av. Alla är välkomna hit, okunniga såväl som experter – jag har suttit i bådas sits, och jag vet att längtan efter det där perfekta verktyget ständigt är lika stark, oavsett erfarenhetsnivå.