Idag behöver precis alla som arbetar med en dator att behöva skydda sig. Detta oavsett om du är ansluten till Internet eller ej. Någon gång kommer du ändå att installera program eller använda dig av filer från exempelvis ett USB-minne. Ja, så enkelt är det att få in ett virus eller ett malware i din dator. Hur som helst kommer de flesta att vara anslutna till Internet och det är ju där som de största hoten finns. Naturligtvis snackas det här om vikten att välja ett bra antivirusprogram för att skydda din dator och dina filer från virus och malware. Det bästa med allt är att dessa finns i gratisversioner också. Detta kan vara valet för en dator i hemmet, men aldrig ett bra val för datorer på ett företag. Nedan följer 3 bra val av antivirusprogram.

Avast Free Antivirus

Kanske är detta det mest kända och mest använda gratis Antivirusprogram som finns på marknaden. Detta är heller inte alls konstigt då de konstant blir bättre och hela tiden också satsar på att göra gratisversionen bättre. Här handlar det om ett antivirusprogram som inte bara kontrollerar din dator. Avast Antivirus går även ut på nätverket och kontrollerar din router för att finna eventuella säkerhetsbrister. Med Avast Antivirus gör du alltid ett bra val, och om du hela tiden ser till att uppdatera det, så kommer du att ha ett av de bästa skydden helt gratis. Naturligtvis är det inte lika bra som en betald version av ett antivirusprogram, men räcker mer än väl för de flesta.

AVG Free Antivirus

När det gäller AVG Antivirus, kommer kanske detta vara ett av de antivirusprogram som har utvecklats mest med åren. När detta lanserades var det faktiskt inte mycket att hänga i julgranen, men idag är det på toppen och tävlar med de allra bästa på marknaden. Nu har även detta antivirusprogram fått ett enklare snitt som alla förstår, samt att ny teknologi har implementerats för att göra gratisversionen mycket mera effektiv. Naturligtvis kommer du som väljer en betald version även här att få ett mycket bättre skydd. Här kan du exempelvis välja AVG Internet Security som ger dig mycket mera än bara ett virusskydd.

Panda Free Antivirus

Här kommer ytterligare ett av de bästa antivirusprogrammen du kan välja. Panda Antivirus kommer inte heller det i gratisversionen kunna mäta sig med de betalda program som finns. Nu är det väl i sanningens namn så att detta inte alls går, då det i så fall bara skulle finnas gratis antivirus. Här är Panda Antivirus dock väl framme och kan mäta sig med alla andra gratisversioner av antivirus som finns på marknaden. Något som är bra med Panda Antivirus är att det automatiskt kontrollerar olika portabla komponenter som ansluts till din dator. Något du dock ska hålla koll på vid installationen är att Panda Antivirus kommer att återställa några av dina inställningar om du inte tackar nej till det.